Sunday, September 25, 2011

lame sungg0h!!

uish.lame sungg0h ase xhapdate belog neh..erm....samb cte pon...da xsempat nak wat.hehehhe....erm...xpela.......mood skng xbape nk mengijinkan aku nk update sllu.... tgk la..ble kembali ok.baru update balek..oke!!!

Monday, July 11, 2011

family day~comin soon

berjaya gak create 1 event family day utk famlily aku...yay!sgt best oke..lame da xkumpul adik beradik n holiday kat 1 tempat....hehehe....kebetulan lak....date tu..besday ayahanda kami.....setelah b'diskusi' dgn my sis....kami pon decide nak g
MARINA COVE RESORT, TELUK BATIK.
pada : 30 & 31 julai 2011.

ni lak design tshirt kami...simple aje....sndri bikin oke.hehheeh...tgok jela da siap nt cane..kaler font tu request dr abah kami..hehheheh


kami pon amik dua  apartment 2 bilik..yela...ramai ahli2 nye kan.........selesa ke x ke..xtau la lagi....
tempat ni pon xpenah pegi lg sebenarnye..tp tgok kat tenet cam best jek kan..b4 ni lalu tepi resort ni je ble g teluk batik..so..pasni ley la merasa g.. kan??? b4 pegi..jom kite tgok dlu view yg cantek2 kat sane....pastu da smpai mase..br kite tgok btoi best atau x kan....hehhhe



ni antara view bilik2 kat ctu.....




view lua resort.......................teruja neh..xsaba nk g..

Thursday, May 19, 2011

alhamdulillah~S Y U K U R

da dekat 2 bln gak kot aku dok berhempas pulas membina website nie ..akhirnya setlle jugak  daftar syarikat, bina website, daftar akaun syarikat n wat artwork2 jugak keje yg berkaitan utk company aku yg ni....... so..... dikesempatan ini.... aku nak umumkan..yg aku da bjaye dgn sokongan kuat daripada abah , famili aku n juga kawan2 tdekat.thanks all........ byk lg yg perlu aku blaja....alhamdulillah,setakat ni pon.job pn makin byk yg dtg... n aku arap juga... company aku nie bley stabil n berjaya...............

jom tgk website  ONE TOUCH.....


Friday, April 29, 2011

c o m i n g s o o n~ in progress

kalo nak tau..ak mmg teringin sgt nak de company sndri.hehhhe..mampukah??? apepun..kna usaha dlu rite???? so..sjak da dkt sebulan dok kg nih...mcm2 bnda yg aku wat.utk aku nk jd kan impian @ angan2 aku ni jd realiti....n nmpaknye hampir2 bjaye gak la.... insyaAllah....so..pasni, kalo nk bg job kat aku ley la kontek saye ok???? nt ble blog rsmi da siap.... br leh tgk hasil keje saye spnuhnye..oke????  ni cume hasil2 keje yg penah saye buat b4 nih....skng ni, tgh cube siapkan skit2 artwork utk present kat customer.... xkire la dlm ape pon..tp, major dlm PHOTOGRAHY & DESIGN  la.... jom tgok...cuci2 mate sket.... wish me luck oke!!thanks....
lihat....syarikat pon br je daftar...so..caye da kan????

 bunting yg penah saye design sndri.... ni jugak contoh artwork saye...



kat atas ni plak, contoh editing utk 'kids potraiture'... agk2 sape yg nak anak korang jd  model camni...bley la ehhhh..

model ni adek sy sndri.hehhhe..... saye la make up artist n tukang style kan shawl die juga photographer..hehhehe....kalo nk shoot utk produk korang ke... camni la hasilnye.... 

dan ini pulak... antara photo2 wedding yg penah amik sekali dgn editing oke!!! nak booked??jom cepat!!!!



Monday, March 28, 2011

jage saje kain anda...ok!!!

erm............aku xtau la nape...sejak 2 menjak nie....mcm2 bnda melanda dri aku nih..... xkira dr segi ape pon... masalah kesihatan, masalah org sekeliling...huh....... sabar2..... naseb la sifat kesabaran aku maseh ade lg...  kalo x????? nak aku ngamok ke????? n entry nu pon thasil di atas luahan prasaan aku mase ni..... ni blog aku kan??? so..ade aku kesah nak tulih ape ponn....

ha....bukan ape... aku rase masalah aku...... hal dri aku.... perlu ke aku nak sebar kat sume org...nak mintak simpati yg aku ni de masalah utk org lain selesaikan???tapi kalo jawapan korang rase
 'YA, AKU PERLU CERITA'..
heyyy...for wat dude????? aku bukan minah kepoh ok???n bukan kaki jaja cerita... maslaah sndri bia ak sndri yg simpan n aku selesaikan...

So, ble da jadi camni.. xperlu la nak kutuk2 aku ke.... samada aku dgr ke xdgr ke..kan????? Kalo xtau tentang hal aku.. xperlu nak wat ulasan cam penyampai bola tu la.... diam sudaaaaaaa......

Watch out la ok!!!!! ape saje yg kite buat n cakap ade saje yg memerhatikan.. jangan ingat sume bnda yg korang cakap tu... sume org boleh dgr n boleh simpan....kadang2 org yg korang caye tu la kaki kepoh wei..hahahahha....
baru seda ehhh????? bagos la.. jangan sampai xseda diri suda la....

Mewh aku nak ingatkan sket.....Tolong ingat ok??.... ape saje tindakan sesorang tu... maybe menyusahkan org lain, kdg2 die buat disebab kan keadaan yg tak dapat dielakkan n die ade hal die sndri yg kite xtau betapa susahnye die nak hadapi..... Cume hati n prasaan die saje yg tau n tanggung selama ni.. Jadi, jangan ingat pe yg kite cakap tu sume btoi... tolong periksa dulu..ok???

Ni ade sikit utk renungan kite.... aku amik ni pon utk renungan aku jugak...yg aku xpenah rase diri aku ni bagos sgt...... byk lagi kelemahan dalam dri yg sentiasa perlu diperbaiki...

nah bace:
kadangkala diri sendiri terlalu alpa & mudah melakukan kesilapan tanpa sedar..

Untuk renungan bersama…Insyaallah…~

• JANGAN SIBUK mencari kesalahan orang sebaliknya berusaha dan tenung diri sendiri “ macamana kaedah untuk mempertingkatkan pencapaian diri sendiri”

• JANGAN SIBUK mengumpat orang, mengata dan mencanang kekurangan orang, sebaliknya sibukkan diri sendiri dengan merenung dan mencari apa kelemahan diri sendiri yang boleh dipertingkatkan..

• JANGAN SIBUK mencari kekayaan dunia semata-mata sebaliknya sibukkan juga diri sendiri mencari kekayaan untuk akhirat sana..Insyaallah…

“kita cuma manusia biasa, bila perasaan FRUST menguasai dan rasa MALAS acapkali diperkata..maka penyakit itu akan terus merebak biak dan melarat2… so.... ^_^

KESIMPULAN: Cermin Diri ! bagus sangatkah kita untuk pertikaikan tentang hal2 orang lain..Cermin Diri ! Lakukan perubahan jika perubahan itu adalah yang terbaik untuk kita..!

Wednesday, March 23, 2011

8 sebab kenape POMPUAN tak kawen2!!!


erm...................ttba2 rajen plak aku search t0pic nih...nape ehh??hahhaha...~NO KOMEN..occay!!!! agak2..dlm list bwh nih???mn satu yg tkena ngn aku ehh..hehehehe......~try to GUESS????
1.  Belum sampai jodoh
- “Kalau ada jodoh, tak ke mana”. Mesti you all dah biasa sgt dengar ayat nie kan, lebih2 lagi dari golongan yang lebih tua.  Semua orang mempunyai jodohnya sendiri, walau di mana pun mereka berada. Kalu jodoh mereka kuat, “Asam di darat, ikan di dalam kuali pun bleh bertemu!”:-   ) So, it’s safe to say that salah satu sebab nape wanita tak kawin2 ialah   kerana mereka ‘belum bertemu jodoh’.
2. Terlalu memilih
- Dulu lain, skrg lain. Dulu, anak2 gadis belasan tahun dah dijodohkan awal2 oleh mak bapak mereka. Si gadis pun tak membantah dengan pilihan mak bapak. Lain pulak dengan wanita zaman moden nie. Fikiran dah maju, katakan dan wanita sudah pandai pilih calon suami yang elok untuk mereka. Tak kisah nak memilih pun… asalkan tak TERLALU memilih. Nie tak, nak tunggu lelaki yang ada harta dan pangkat je untuk datang meminang, si ‘Average Joe’ (lelaki biasa) langsung tak dipandangnya…:-) Cuba lihat sekeiling anda… jika ada jejaka ‘nerd‘ atau ‘geek‘ yg ala-ala Clark Kent gitu… trylah tackle mereka yer… Tak mustahil jika merekalah ‘Super Hero‘ yg anda cari2 selama nie …:-)
Is this the Super Hero you've been looking for...?
3.  Takut dapat suami yang tak baik 
- Nie mungkin menjadi fobia bagi kebanyakan wanita – takut dapat lelaki yang tak baik perangainya. Sememangnya semua wanita mengidamkan suami mithali. Tapi kalu nak cari yang btl2 100% perfect tue memangla susah, kan? Dalam sejuta mungkin takde lagi. Skrg nie pun kalu baca paper, tiap2 hari ada jer kes suami curang, suami dera isteri, suami bunuh isteri pun ader….hishhh… camne wanita tak takut? Memang logik gak la kan kalu ada wanita tak mau kawin sbb takut dapat suami yang mukanya macam mamat di bawah nie…
Gerun nyer muka....!
4.  Pernah putus cinta
- bagi mereka yang pernah putus cinta, you all memang tau camna seksa dan deritanya jiwa raga korang masa tu, kan? Kengkadang, perasaan nie la yg akan menghalang seseorang tue daripada fall in love again. Pada mereka, kalu tak cinta, maka tak deritalah jiwa mereka. Enggan mengulangi kesilapan yang sama, mereka nie rela membujang sampai ke tua…
5.  Tak mau dikongkong
- Kebanyakan wanita sekarang nie suka bebas dan tak suka dikongkong.  Mereka rase jika mereka kahwin, kebebasan mereka akan jadi terbatas. Nak keluar kena mintak kebenaran suami, nak kijer sampai lewat malam pulak kesian kat anak dan suami di rumah, dsb. lagi lah.
Baby tengah nangis tue....huhu..:-)
6.  Pentingkan kerjaya/karier
- Kadang2, kerjaya pun boleh menyebabkan seseorang wanita itu lupa untuk mendirikan rumahtangga. Jika dibandingkan dengan zaman tok nenek kita dulu, sesetengah wanita zaman moden nie sudah bleh ‘mengalahkan’lelaki   dalam melakukan apa2 kijer.  Cayalah…! Justeru ada yg lebih mengejar karier/kerjaya daripada lelaki :-) Mungkin gak mereka fikir nak kumpul harta dan tolong famili dulu, and then baru pikir nak settle down. Tapi biasala kan, masa tak   tunggu kiter. Pejam celik, pejam celik, tengok umur dah masuk lewat 30-an atau 40++ dah…  So, wanita berkerjaya (yg belum kawin), renung2 kanlah yer….
Wanita berkarier..
7.  Pilihan hati mendapat bantahan keluarga
- Apabila hal nie berlaku, kesudahannya, si gadis sudah tawar hati untuk membina mahligai rumahtangga. Mungkin mereka fikir jika tak dapat kawin dengan calon pilihan hati, baik toksah kawin langsung. Jangan terkejut pulak kerana perkara camnie memang ada berlaku.
8.  Kecewa dengan sikap kebanyakan lelaki
- Sebenarnya, ramai wanita yang kecewa dengan sikap kebanyakan lelaki la nie. Nak tau sikap aper? Apa lagi kalu bukan sikap mereka yg suka pandang kecantikan semata-mata. Ramai wanita di luar sana yg mungkin tak cantik di luar, tapi kebaikan hatinya mak aii… bleh kalahkan beratus-ratus Ratu Cantik Dunia:-) But, sadly to say, most mentak nampak itu semua. So, mungkin gak wanita yang berasa kecewa nie dah jadi malas daa nak pikir pasal kawin. Kalu kawin pun, takut laki akan cari yg lain pulak…yang ada ‘rupa’.  So, baik toksah kawin langsung…


9. TUNGGU PEMINAT SETIA
-Berangan byk sgt......sbb teringin nak kawen ngn artis yg ensem cam nih...hahahhahhahha (yg ni..aku tambah sendri yek..hik3x)



Sunday, March 6, 2011

kisah A B A H saye...

br2 ni aku dikejutkan dgn panggilan tepon dr akak aku.gtau yg abah aku msk hosp sbb jatuh lepas wat keje pasang siling kat umah... aceley.skng ni abah aku dok sbuk menyiapkan projek die samb wat blik tepi umah die tu..so.. die lagi ske wat keje sndri dri mengupah org lain... so.. skng....malang pon datang tanpa diundang..

so..abah aku jatuh mase wat keje n pergelangan tangan die patah.. skng ni bersimen......... erm.. dapat je tau dr akak aku... mmg tros menangis la.. n amik kptsan utk half day n tros grk balek kg.xpk ape da mase tu..boss bg ke x ke.. mmg nekad nak balek je..  risau nye Tuhan saje la yg tau.. dgn perasaan yg mcm2 mse drve....

perjalanan yg selalu nye amik mase 3jam pon da jadi 2 jam 1/2 da... xseda bape speed yg aku bawak mase tu..yg penting aku selamat smpai kg....alhamdulilah,sampai je kg kul 5ptg.... tgok je abah.. br ati rase lega.......

hati pon rase legaaaaaaaaaaa sgt2 bile tgok abah xla kritikal yg aku bayangkan.... huh!!!!tp mase tu tgok keadaan abah mmg lemah sgt... n paling aku terharu, bila sume adik beradik aku balik kg mlm tu jugak ble dpt tau keadaan abah...... thanks sgt2. walaupon sume sibuk ngn keje, tp bile masing2 dpt tau sesuatu jd pd abah.. sume akn balek walau lambat cane sekali pon...

erm..... masuk ari ke-2..abah pon da nampak shat sket.. erm..ape lagi.... mule la nak wat itu ini... kebetulan plak..die de hobi baru.. dgn ternakan die.. ayam, itik, rabbit, burung puyuh.......kami pon sume join jugak la memeriahkan reban abah tu..~ngeeeeeeeeeeee..... bestttttttttt sgt ble dpt berkumpul ramai2....

  ni la reban abah saye...........mcm2 ade tauuuuuuuu!!!



reban ni handmade abah tau.........sume die wat sndri.....


                  
                
 antara binatang2 yg de dlm tu............



 ni la keadaan  abah saye...da tangan beranduh cam2 pon.nakkkkkkkkk lg ngdap ayam, itik die...


masing2 pon sbuk nk masuk reban jugakk...

Thursday, March 3, 2011

s e s a k

fuhhhhhhhhhhh..rec0rd btoi la arini........... nape??? yela....bangun lewat gle...xpenah ag bgun lewat camni nak g keje... kul 7am aku bgn rni......... adoiiiiiiiiiii....ni gare2 xleh tdo ar smlm.... ntah pe mnde la aku pk..

pastu plak..kua je umah.... xsampai sekilometer ag kua ke jln besa..da stat jamm,.... adoiiiiiiiiiiii........ selalu perjalanan aku yg amik mase 20 minit (kalo time cuti sekolah) n 40 minit kalo ari bese yg jam ala kadar.........
tapi kali nih..... aku kua umah dlm kul 7.20am... dkt  9 lbh aku smpai opis......

perghhhhhhhhhhhh...t0bat2..... xnak aku bgn lewat da pasni............kaki ni da xterdaya da...... lenguh nye jgn ckp la... skng ni da asek saket2 je kaki aku menekan clash n break...

bala.................bala....ni la kalo da dok kat negeri yg penuh  S E S A K  nih..............

kalo leh lari..aku mmg nak lari la.. baik aku dok kat negeri yg xsesak..walaupon  gaji sket..tapi ati aku xserabut camnih.............

tgok saje la gamba2 yg sempat aku amik time jamm td.. hik3x............

ni la laluan exit aku nk g keje dr Klang..........fuh..bayangkan kalo dr exit cni da jamm smpai ke tol n sambung ag dari tol ke susur keluar simpang ke Damansara Jaya............


lantak la..da alang2 jamm.bnti sat kat drive thru n makan smbil drive.....lantak la org kiri kanan  nk tgok p0n.~ade aku kesah!!!

Monday, February 28, 2011

a d o r e h.i.m

seyes xtipuuuuu..aku ske gile ngn    f a r i d   k a m i l   nih???? adoiiiiiiiiiiiiiii.nape ko nie ensem sgt weyh.............. kdg2 aku dok layan cte die pon au leh berangan tau dak???? hahahaah............. kelak03x.........

xsilap aku..aku mle jatuh cinta ngn die ni mase die mule cte   c i n t a   k o l e s t r o l   kot...... aku teruja dgn mata die..
yg ala2 sepet lagi kuyu itu................ auwwwwwwwwwwwwwwwwwwww............. ske glee..

hahahhaha.meroyan kjap aku nih....meh tgok gamba2 die yg jd koleksi aku.hahaha...

 ak ADORE  gile ngn gamba nih.........cumellllllllllll


bestnye klo dpt jd Lisa ni kn??????? ~st0p dreaming la woiiiii

Sunday, February 27, 2011

j0doh...

hurm...............skng ni musim org kawen ke hah???? adoiiiiiiiiiiiiii.. sume da nak kawen..... tambah2 lak mmbe2 skolah dlu la.... kolej dlu la.... seteressssssssssss aku...

yela...... kjap2 org asek dok tanye jekk.. "KO BILE NAK KAWEN??"..

weyh..xde soklan lain ke nak tanye weh.. ce tanye lain sket.. "KO BILE NAK KAYA?"..
sedap sket aku nak jawab..kan????

kdg2 ade gak terpikir..... dorang yang da kawen ni..gatai kawen awal ke atau da mmg sepatutnya time nak kawen?? atau..................... aku ni je yg xkawen2 lagi???

ohooooooooooooooo...... takut nye weh...... xmo aku dapat title ANDARTU @ ANDALUSIA...

bunyi cam sedap je ehh?? tp............ mintak dijauhkan la..kan???

erm..pep0n........kite layankan gamba2 mmbe aku (ain & anim)  yg da kawen br2 nih...... sonok je tgk org kawen..smpai kan aku pon teingin gak nk berposing ats pelamin.hehehe......

so...pd sape2 yg da kawen.. SELAMAT PENGANTIN BARU.. cepat2 dapat baby eh.. kite ramaikan lagi umat Muhammad.... pd yang xkawen ag.. cepat2 struggle cr jodoh eh... hik3x...








Thursday, February 17, 2011

v a c a t i o n ~ju z m e!!!

sebelum ni asek g bercuti, msti ngn family.. xpon mmbe2..tapi, de gak 1 hajat,... hehehhe.. tingin nak g bercuti soang2.... aceley...... mmg lame da plan... n de 1 tempat ni pon.. aku tingin nak g gak..... sbb dlu penah dtg sbb berkusus... tempat die agak chantek pd aku.. sbb mengadap laut........ erm.... 1 w0rd 4me..~CHANTEK!!!

tu jela yg leh describe.hehe....... naseb la aku ni lak.. de 1 hobby yg agak interesting jugak kan..hehhee.. ape lg kalo bkn P.H.O.T.O.G.R.A.P.H.Y.hehehe.............. so... diekesempatan pegi tempat2 yg cam2.....xde la waste cam2 je mata aku ni menikmati alam ciptaan NYA.. at least dapat gak aku simpan utk memory........

so............jommm tgok2 gamba2 yg sempat aku amik.....


 kat atas ni..antara view2 yg aku amik mase lepak utk tgu sunset la konon.hehhee





 mase lepak soang2 tepi laut.....~sian ak...amik gmba pon pkai selftimer...


 antara view2 kat res0rt tu..~menarik x utk aku jd pr0moter???


 <<<mse breakfast ni plak....siap mkn tepi pool ni tau...... yg paling besttt....     
        dorang siap serve ag tau......

 taraaaaaaaaaaa~ni la bilik tdo saye....not bad gak la..dok s0ang je kn?????? so... b4 katil ni diselerakkn..snap la dlu.heheeeee



 dapat gak la bgamba even xde sape yg amik..~ngeeeeeeeee


Wednesday, February 16, 2011

bermula...

taraaaaaaaaaaaaaaaaaa~berjaye gak create bl0g sndri..~ngeeeeeeeeeee..

yela...b4 ni asyek tgok bl0g org len jek..agak jelesh gak kan... dorang leh deco2 bl0g..so.. saye pon nak jugakkkk... dan jeng3x............. siap da pon...hehhehe...

bukan pe... kat bl0g ni lbh private sket dr yg laen.. mmg la de fesbuk gak..tp rs nye cni ag best kot..sbb saye ske deco2 blog ni bg chanteq.hehehhe.... ~chanteq ke blog aku.hahahaha.......

ermm...... selain dr tu jugak..leh share2 pic2 yg comey2 n moment2 yg penah aku lalui.. dats alllll.............

so.... sape2 yg rase2 nak tgok..... rajen2 la ikot..kalo xnak...ade aku kesahhhhh....... soo...dipersilakan~shuhhhhhhhhh.. ~kuang ajaq plak..hahahha